טיפול רגשי לילדים

טיפול רגשי באמצעות ים וגלישה

טיפול המשלב טבע, ים, שיח, למידה והקשבה לעולמו הפנימי של הילד פריקת אנרגיה, שחרור כעסים ומתחים, בניית ביטחון עצמי

אחד מיתרונותיו הבולטים של הטיפול הרגשי לילדים בים נוגעים לכך שהים מהווה מקור להשלכת רגשות מתוך עולמו הפנימי של הילד, המרחב הפתוח והרחב, השינויים שחלים בו מדי רגע, הגלים שעולים ויורדים, יכולים לדמות את אותם רגשות שהילד חווה וברוב המקרים מתקשה לתמלל אותם.

חשוב להבין שילדים אמנם מתאפיינים בכנות כובשת (ולפעמים לא פשוטה לעיכול…), אבל במקרים רבים קשה להם לשתף בקשיים שאיתם הם מתמודדים. התהליך הטיפולי שמבוסס על תנועה, פעילות גופנית והנאה מאפשר להם להיפתח גם בהיבט הרגשי, ובהתאם גם השיפור יהיה משמעותי יותר. תועלת נוספת מפעילות גופנית מודרכת ומדויקת היא חיזוק תחושת המסוגלות של הילדים והנערים – תחושה שמלווה אותם גם במקומות אחרים בחייהם, כולל בבית הספר ובמסגרת האינטראקציות החברתיות.

איך הטיפול יכול לסייע?

תהליך הגלישה עצמו מזמין מגוון אתגרים כגון: התמודדות עם פחדים והימנעות מתבנית של בריחה בעת חוויה של קושי, למידה של קריאה של הסביבה והתרכזות בפרטים הקטנים, מציאת שיווי משקל נכון בין הגוף לבין גורמים סביבתיים כגון הרוח ועוצמת הגלים ובנוסף היא מעניקה את כל היתרונות של כל פעילות ספורטיבית כגון שחרור אדרנלין ואנדורפינים המסייעים בשמירה על ריכוז ועוזרים להעלאת מצב הרוח.

גישת הטיפול האתגרי מציעה גישת טיפול ממוקדת עשייה, המתרחשת בסביבה לא מוכרת, טבעית ופראית (הים), בתוך "אקלים של שינוי", כשהטבע הוא הזירה והזרז לשינוי. עבודת השינוי מתמקדת בכוחות של המטופל, בהצלחותיו ומאפשרת שינוי בדפוסי החשיבה וההתנהגות לצד צמיחה אישית.

 התוצאה: חיים מהנים יותר ומלאים יותר ומיצוי מלא של החזקות.

מהו טיפול רגשי לילדים?

כמו מבוגרים, ילדים עשויים לחוות גם מאבקים רגשיים, כגון חרדה, דיכאון, טראומה או בעיות התנהגותיות. במקרים כאלה, טיפול רגשי מתגלה ככלי בעל ערך, המציע לילדים את התמיכה וההכוונה הדרושים להם כדי לנווט ולבטא את רגשותיהם בצורה בריאה ובונה.

טיפול רגשי לילדים, מתמקד ביצירת מרחב בטוח ותומך בו ילדים יכולים להביע בחופשיות את רגשותיהם, מחשבותיהם ודאגותיהם. ישנן טכניקות שונות, כמו פעילות ספורט, אמנות, מוזיקה, סיפורים, משחקי תפקידים  בפעילויות טיפוליות כאשר המטפל מלווה את הילד ומסייע לו לעבד את שעומד בבסיס הסימפטומים שלו.

מתי מומלץ לפנות לטיפול רגשי?

מומלץ לפנות לטיפול רגשי כאשר ילדכם.ן מתמודד עם מצוקה רגשית או שהתפקוד שלו נפגע וישנן תסמינים קבועים החוזירם על עצמם.

מומלץ לפנות לטיפול רגשי כאשר הילד חובה מצוקה רגשית מתמשכת, מתמודד עם קשיים חברתיים – מבודד חברתית ומעדיף לשחק לבד, הילד.ה מפגין קושי מוטורי, מתקשה בדיבור ועוד קשיים קוגנטיבים ורגשיים ברמת היום יום, האם ילדכם מפגין בעיות התנהגות כגון , חוסר קבלת גבולות, הפרעות במסגרת החינוכית, אלימות מילולית או פיזית, התנהגות מינית – האם הילד\ הילדה שלכם מפגינים התנהגות מינית מוגזמת או לא מותאמת, חשיפה לטראומה, האם ילדכם נחשף לטראומה קשה

אשמח לשמוע עוד

מעוניין לשמוע פרטים נוספים על הטיפול

×